Selecteer een pagina

Voor een luisterend oor en

een passende oplossing

Voor een luisterend oor en

een passende oplossing

Over mij

Ik help mensen door goed te luisteren, de vraag of het probleem grondig te analyseren en doortastend en vaak creatief te werken aan een passende oplossing. Ik ben als persoon de verbindende factor en merk dat dit niet alleen van pas komt om tot een goed resultaat te komen, maar ook op prijs wordt gesteld.

De afgelopen jaren heb ik aan opdrachten gewerkt met betrekking tot mediation, arbeidsrecht en contractenrecht. Van het begeleiden van particulieren in onderhandelingen met de gemeente tot juridisch advies aan ondernemers bij het opstarten van een bedrijf.

Bij Vereniging Eigen Huis heb ik kennis en ervaring opgedaan in de bijna 15 jaar dat ik daar werkzaam was. Als juridisch adviseur hielp ik de leden van de Vereniging met vragen over hun woning, buren en grond.

Ervaring

2014-2021

Ik heb particulieren en “kleine” ondernemers geadviseerd en begeleid met juridische vraagstukken. Vooral op het gebied van arbeidsrecht, contractenrecht en wonen. Ik gaf (juridisch) advies, maar trad ook op als sparringpartner en mediator.

1999-2013

In deze periode heb ik als juridisch adviseur bij Vereniging Eigen Huis gewerkt.

Kennisgebieden: onroerend goed recht, bouwrecht en contractenrecht.

Ik gaf juridisch advies aan consumenten over uiteenlopende zaken met betrekking tot eigen woningbezit. De vragen waren van contractuele en rechtspositionele aard. Contractuele vragen gingen bijvoorbeeld over koopovereenkomsten, aannemingsovereenkomsten, appartementsrechten en verbouwingsovereenkomsten. Bij een rechtspositionele vraag adviseerde ik over de positie in bijvoorbeeld een burengeschil of tegenover een verkoper, koper, projectontwikkelaar, aannemer en overheid. Daarnaast beoordeelde en besprak ik verschillende contracten.

Dinny Schuyer, meester in de rechten en juridisch adviseur.